Udvisning af udlændinge

Danmark er danskernes hjem

Som udgangspunkt er Danmark for danskerne. Mange udlændinge kommer hertil og slår sig ned, måske fordi at de har en dansk partner, måske fordi at de bare godt kan lide kulturen. Et stort antal andre personer kommer hertil fordi deres hjemlande er dårlige.

Nok flertallet af dem som kommer til Danmark opfører sig udmærket, men særligt fra dårlige lande kommer der mange personer som opfører sig dårligt. De er måske hårde kriminelle eller lever mere eller mindre permanent på overførselsindkomst. Disse personer gør Danmark til et værre sted end det var før og bør sendes hjem igen.

Hvem skal sendes hjem? Hvor går grænsen?

Det er et godt spørgsmål som vi ikke vil beslutte fra oven. Det spørgsmål er nemt forståeligt for danskerne, så vi foreslår at man opretter en midlertidig kommission bestående af et stort antal, fx 1000, tilfældigt udvalgte danskere som skal undersøge og stemme om hvilken adfærd der skal føre til udvisning fra Danmark. Dette er et eksempel på deliberativt demokrati.

Indtil det sker, så mener vi dog som udgangspunkt at personer som har en lang historie med at leve af fælleskassen (fx kontanthjælp i 5 år) skal sendes hjem samt personer som begår grov kriminalitet, eller gentagende begår mindre grov kriminalitet. Grov kriminalitet inkluderer:

  • Røveri
  • Grov vold
  • Mord
  • Organiseret bandekriminalitet
  • Voldtægt