Udvisning af udlændinge på dårligt grundlag

Vi har skrevet om den manglende udvisning af grove forbrydere og personer der lever af velfærd og de store problemet dette skaber (eller ikke løser). Der er tale om personer man burde udvise, men ikke gør det. Denne side handler om det modsatte, nemlig personer man ikke har grund til at udvise, men gør det alligevel (eller forsøgte på det). Denne gruppe udgør en mindre gruppe, men den er værd at huske på.

28-årige Shalik Ram Bhattarai fra Nepal, masterstuderende i Økonomi på Syddansk Universitet (SDU)

Shalik Ram Bhattarais brøde er, at han for to år siden arbejdede for meget ved siden af sine studier. Ifølge reglerne må udenlandske studerende kun arbejde 15 timer om ugen – en regel som Shalik Ram uforvarende overtrådte i sit studenterjob som køkkenmedhjælper.

– Jeg synes jeg måske skulle have en chance til. Jeg betalte en bøde, og så tænkte jeg, at Udlændingestyrelsen ville give mig en chance til. Og så skulle jeg ikke gentage det, har Shalik Ram Bhattarai fortalt TV2 Fyn.

Men hans brøde var ikke glemt. For en måned siden fik han brev fra Udlændingestyrelsen, at hans opholdstilladelse var inddraget, og at han skulle forlade landet.

(Studerende med 3-årig søn udvist kort før afsluttende eksamen)

19-årige Songül Yüksel fra Tyrkiet, gymnasieelev med gode karakterer

Songül, der nu går på Køge Gymnasium, rejste oprindeligt til Danmark i september 2009 sammen med sin nu 16-årige lillesøster Feride Yüksel, som om to år, når hun bliver myndig, højst sandsynligt også må rejse tilbage, hvor hun kom fra.

Deres far kom til Danmark i 1999 og fik permanent opholdstilladelse i 2002. Familien bor sammen i Køge, og faren arbejder som lastbilchauffør.
Songüls sag er blevet afvist af både udlændingemyndighederne og domstolene helt op til landsretten.

Myndighederne peger blandt andet på, at moderen lever i Tyrkiet og burde kunne tage sig af hende. Men af sagen fremgår det, at hun forlod sine børn i forbindelse med skilsmissen, og moderen har siden da aldrig draget omsorg for sine børn, men har stiftet ny familie.

Den eneste, som Songül kan bo hos i Tyrkiet, er derfor hendes farmor i byen Konya, som har taget sig af hende og lillesøsteren det meste af deres barndom. Men grunden til, at børnene kom til Danmark i 2009, var, at farmoderen, som nu er 80 år, er syg og derfor ikke længere kan drage omsorg for dem.

Songül bliver generelt afvist med henvisning til, at man ikke finder, at Songül »kan opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration her i landet«, som det hedder.

Det kan Songül slet ikke forstå.

(FAKTA: Det handler udvisningssagen om Songül om)

7-årige Im fra Thailand, hendes stedfar døde af kræft

Im Nielsen på syv år har ravnsort hår, mellemrum mellem tænderne, et charmerende smil og siger træls, som kun jyder kan sige det. For fire år siden kom hun til Danmark med sin mor Suthida, som var gift med Johnny Nielsen.

De boede i Aabybro, der ligger nordvest for Aalborg, og Suthida Nielsen begyndte at læse til social- og sundhedsmedhjælper. Men i maj 2012 døde Johnny Nielsen af kræft, og efterfølgende afgjorde Udlændingestyrelsen, at Suthida Nielsen havde større tilknytning til Thailand end til Danmark.

Derfor skulle hun udvises.

(Im-sagen kort fortalt: Syvårig udvist og savnet)

10-årige Armen Krijestorac og hans lillebror fra Serbien

Så heldige er 10-årige Armen Krijestorac og hans lillebror – to-årige Ajdin ikke. På næste mandag skal de udvises til Serbien, da deres forældre ikke har fået forlænget deres humanitære opholdstilladelse i Danmark, hvor de har boet de seneste 14 år – og hvor både Armen og Ajdin er født og opvokset.
Grunden er, at faderen i familien – serbiskfødte Harris Krijestorac, som får medicin mod sclerose samt en psykisk lidelse, nu kan få den medicin han behøver i Serbien. Den har ikke været tilgængelig før.

– Jeg ved ikke hvordan, de er kommet frem til, at ‘medicinen nu er tilgængelig’. Men vi fik et brev om at vores humanitære opholdstilladelse ikke var blevet forlænget og, at vi skulle forlade landet d. 25 november. Vi var simpelthen i chok, siger siger drengenes mor, Litit Djaladian, til Ekstra Bladet.

Udvisningen har fået lokalbefolkningen i Havdrup, hvor familien bor, til at arrangere en demonstration mod udvisningen fredag eftermiddag klokken 15.

– Det får mig da til at føle, at der er et lille håb stadigvæk, og jeg er meget rørt over opbakningen, siger moderen og fortsætter:

– Vi har boet i Danmark i 14 år. Vi er fuldt integrerede og vores drenge er opvokset her. Armen går i skole og er meget dygtig, han spiller fodbold og har bygget hele sit liv op i Danmark. Det kan ikke passe, at han skal miste hele sit fundament, lyder det.

(Født og opvokset i Danmark: Smides ud om ti dage)

Gerardo José Lopez Rodriguez fra Venezuela, 26-årig studerende fra Venezuela

1. september skulle 26-årige Gerardo José Lopez Rodriguez fra Venezuela være begyndt i indkøbsafdelingen hos Siemens Wind Power i Brande – i en stilling, hvor han skulle lave strategiske markedsundersøgelser på det globale marked.

Jobbet hos Siemens er et led i hans uddannelse på Copenhagen Business School, hvor han tager en Master of Science in Business, Language and Culture.

Nu står Gerardo i stedet til at skulle forlade Danmark senest 2. oktober, fordi han har arbejdet for mange timer som natportier under sit studie. Et job, som betaler for hans husleje og ophold i Danmark.

(Udvises af Danmark: Gerardo har arbejdet for meget)

Farvel og tak: Mary smides ud af Danmark efter 32 år

Da Mary Stewart Burgher tilbage i 1985 scorede drømmejobbet hos WHO i København, vidste den dengang 28-årige amerikanske kvinde ikke, hvor stor betydning Danmark ville få for hendes liv.

I dag har nu 60-årige Mary Stewart Burgher boet 32 år i København, men snart kan det være slut. Da hun blev pensioneret i 2015, ansøgte Mary om opholdstilladelse, men det hun troede, blot var en formalitet, er nu forvandlet til et mareridt.

For selv om hun taler dansk, er fuldt integreret og har boet i Danmark i mere end halvdelen af sit liv, så har Udlændingestyrelsen – efter 19 måneders behandlingstid – besluttet, at Mary skal forlade landet senest 9. april.

Udlændingestyrelsen har vurderet, at Mary Stewart Burghers tilhørsforhold til Danmark ikke er stærkt nok på trods af, at hun boet her i mere end tre årtier.

Hun har ingen børn, men til gengæld en søster og en bror i Houston i Texas. Det er en af grundene til, at hun ikke har særlig tilknytning.

http://www.tv2lorry.dk/artikel/farvel-og-tak-mary-smides-ud-af-danmark-efter-32-aar

13-årig skal forlade Danmark – hendes mor må blive

Kjeld Gaard-Frederiksen fra Silkeborg mødte sin hustru, da han var udsendt med Forsvaret på en international operation. De blev forelskede og valgte at blive gift. Den kinesiske hustru flyttede derfor til Danmark for at bo med sin mand.

Med sig havde Kjeld Gaard Frederiksens kone, Zhan Xu, sin kun 13-årige datter Yiming. Hun kom til Danmark den 25. september 2016. Her søgte de om familiesammenføring, og allerede den 1. oktober startede Yiming i skole.

Onsdag faldt hammeren så.

13-årige Yiming har ifølge Udlændingestyrelsen ikke ”mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration”. Derfor har de givet afslag på familiens ansøgning om at blive familiesammenført. Pigen skal være ude af landet den 31. maj – altså kun syv dage efter afslaget.

Det er på trods af, at hendes mor bor i landet, hun går i en dansk skole, og hun samtidigt ikke har mulighed for at bo hos sin far i Kina. Den dom skaber forvirring på Yiming skole.

– Vi tænker, at hun allerede er integreret. For det at være integreret betyder, at hun er en del af fællesskabet, og at fællesskabet også oplever, at hun er en del af fællesskabet. Og det er faktisk det, som vi synes sker, fortæller skoleleder på Hvinningsdalsskolen i Silkeborg, Claes Pedersen til TV MIDTVEST.

For vi ved jo, at kinesere sjældent klarer at blive velintegrerede, ikke? Nå nej, kinesere klarer sig som regel et sted mellem udmærket og godt, uanset om de bor i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, USA osv. Så hvorfor forsøger vi at smide en 13-årig ud, men lader hendes mor blive?

Andre relevante historier

udvist.dk har også en samling artikler.